ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

1.Az adatkezelő adatai:

Név: Avanti Car Kft.

Székhely: 1188 Budapest, Póth Irén utca 10/b

Telefonszám: 06-30-2636363

E-mail: avanti.autosiskola@gmail.com

Honlap: https://www.avantiautosiskola.hu

Képviselő: Bartucz Antal

Az Avanti Car Kft. (a továbbiakban Autósiskola, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak. Az adatkezeléssel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők az alábbi honlap címen: https:www.avanti.autosiskola.hu. Az Autósiskola a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az Autósiskola adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályosjogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

– 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Info tv.);

– Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) – 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

– 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet – a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól (GKM rendelet)

– a felnőttképzésről szóló 2013.évi LXXVII.törvény

– a számvitelről szóló 2000.évi C.törvény

 

A kezelt adatok köre: Személyes adat

adatkezelés célja:

név, születési név, anyja neve, születési hely idő, állampolgárság, lakcím, értesítési cím,  telefonszám, e-mail cím, felhasználónév, személyazonosító okmány adatai, járművezetői igazolvány adatai, vezetői engedély adatai.

a 24/2005.(IV.21) GKM rendelet szerinti vizsgához előírt adatok

 

 

 

A kezelt adatok köre: Személyes adat

adatkezelés célja:

Nyilatkozat:

alapfokú iskolai végzettségről, felmentést igazoló okmány adatai, egészségügyi alkalmasság adatai, járművezetéstől eltiltás adatai, után képzésre kötelezés adatai, tanfolyammentes kötelezés adatai, kényszergyógyítási, illetve kényszergyógykezelés ténye, soron kívüli egészségi alkalmassági igazolás adatai, rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálat adatai.

A vizsgaközpont részére történő jelentkezés

 

A kezelt adatok köre: Személyes adat

adatkezelés célja:

legmagasabb iskolai végzettsége,

Felnőttképzési adatszolgáltatás

 

A kezelt adatok köre: Személyes adat

adatkezelés célja:

Gondviselő neve, telefonszáma,

16. életévét be nem töltött gyerek feletti szülői felügyeletet gyakorló személy azonosítása,

 

 Az adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyet Ön kezdeményez és amelyben Ön lesz az egyik fél. Amennyiben tehát nem járul hozzá a személyes adatainak kezeléséhez a szerződés nem tud létrejönni.

Az adatkezelés időtartama:

A képzési jogszabályokban leírtaknak megfelelően, ennek hiányában a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:22. § alapján 5 év. A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § alapján 8 év.

Az adatokhoz való hozzáférés:

Személyes adatokhoz hozzáféréséhez jogosultak:

Gyakorlati szakoktatók

Irodai ügyintézők

Iskolavezető

Az adatok az e-titan rendszerben és a Közlekedési és Alkalmassági Vizsgaközpont rendszerébe kerülnek továbbításra.

Az adattárolás módja: az Adatkezelő fizikailag védett irodai helyiségeiben, irattárában papír alapon és iratkezelő rendszerében elektronikusan, csak a megfelelő jogosultsággal rendelkezők férhetnek hozzá.

Önnek az érintetti jogok gyakorlásával kapcsolatos adatkezelésünkkel lehetősége van a személyes adatait érintő

– tájékoztatáshoz,

– hozzáféréshez,

– helyesbítéshez,

– korlátozáshoz,

A képzési szerződés létrejöttét követően az adatkezelő a 2013.évi LXXXVII.törvényben meghatározott személyes adatait továbbítja a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerbe.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogai:

A tájékoztatás kéréshez (hozzáféréshez) való jog: 

A tanuló az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatást kérhet az alábbiakról:

  • – az adatkezelő milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli,
  • – az adatkezelő kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosítotthozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait.

Az adatkezelő az Ön kérelmét indokolatlan késedelem nélkül, az Ön által megadott elérhetőségen elektronikusan, vagy postai úton levélben teljesíti.

A helyesbítéshez való jog:

A tanuló az 1. pontban megadott elérhetőségeken, valamint az e-Titán Rendszeren belül biztosított felületeken keresztül kérheti, hogy az adatkezelő helyesbítse személyes adatait, továbbá önállóan módosíthatja megadott e-mail címét. Az adatkezelő a kérelmét indokolatlan késedelem nélkül teljesíti, és erről a tanuló által megadott elérhetőségre küldött levélben, vagy a bejelentés helyén értesíti.

A törléshez való jog

A tanuló az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül kérheti az adatkezelőtől a személyes adatainak a törlését, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • – a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
  • – a tanuló visszavonja hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
  • – a tanuló tiltakozik, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre
  • – a tanuló személyes adatait jogellenesen kezelték
  • – a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell
  • – a személyes adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor. A törlési kérelmet az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül teljesíti, továbbá a törlési kérelem teljesítéséről vagy a törlési kérelem jogszerű indokon alapuló megtagadásáról az Ön által megadott elérhetőségen értesíti.

 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül benyújtott kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést az alábbiak valamelyikének teljesülése esetén:

  • –vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozhat, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát
  • – az adatkezelés jogellenes, és ellenzi az adatok törlését, ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • – az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • – tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozhat, amig megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az jogos indokaival szemben. Az adatkezelő a korlátozott személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelheti. Az adatkezelő a tanulót a korlátozás feloldásáról köteles előzetesen tájékoztatni.

A tiltakozáshoz való jog:

Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha az adatkezelő a személyes adatait

  • – közvetlen üzletszerzés céljából,
  • – az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához,
  • – az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítése céljából,
  • – tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kezeli. Tiltakozás esetén, ha az a közvetlen üzletszerzésre vonatkozik, úgy az adatkezelő a továbbiakban közvetlen üzletszerzés érdekében az Ön személyes adatait tovább nem kezeli. Egyéb esetben az adatkezelő a tiltakozást indokolatlan késedelem nélkül megvizsgálja és annak megalapozottságáról döntést hoz, a döntésről pedig Önt írásban tájékoztatja.

Az adathordozhatósághoz való jog:

A tanuló jogosult arra, hogy a tanuló által az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, valamint jogosult arra is, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje az adatkezelőtől személyes adatainak egy másik adatkezelőhöz továbbítását.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek:

A tanuló által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén kérjük, hogy először a kapcsolatot az adatkezelővel az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, a helyzet békés, megegyezésen alapuló rendezése érdekében szűkséges felvenni. Amennyiben a helyzet nem kerül rendezésre tárgyalásos úton vagy a tanuló nem kívánja ezt a módot igénybe venni, úgy a következő jogérvényesítési lehetőségek állnak rendelkezésre.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulhat, az alábbi elérhetőségeken:

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa u.9-11

Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

Telefon: +36 (1) 391-1400 +36 (30) 683-5969

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

Bírósági jogorvoslathoz való jog:

A tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén polgári pert kezdeményezhet az adatkezelő ellen. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).